Džej Ramadanovski preminuo je u 56. godini. Pozlilo mu je u nedelju, i u pevačev stan je došla Hitna pomoć koja je pokušala da ga reanimira.

Pevač je iza sebe ostavio pregršt hitova po kojima će ga publika večno pamtiti.

Bio je omiljen u svakoj kafani, a uz njegove pesme se “do daske” veselilo, ali i plakalo. Mnogi su govorili da je imao najlepše balade, ali i da ih je pevao “sa dušom”.

“Gde ću sad moja ružo?”, “Ritam vozi”, “Ko se s nama druži”, “Iznajmiću sobu s pogledom na te”, “Upalite sa mnom sveće”, “Rađaj sinove”, “Zato”, “Od ljubavi do mržnje”, “Imati, pa nemati”, “Ugasila si me”, “Slavija”, bile su samo neke od publici omiljenih pesama.

Publika je kao omiljenu baladu oduvek izdvajala pesmu “Sunce ljubavi”, ali i spot koji prati emotivna priča dvoje zaljubljenih.

Ipak, Džej je imao i svoju omiljenu – pesmu “Nedelja”.

On je 26 godina nakon izdavanja ove numere otkrio da je ona autobiografska i da je “on kriv za refren”.

“U to vreme, kad smo radili Futa i ja, falio nam je refren. Za refren pesme ‘Nedelja’ sam kriv ja, ispričao sam Marini Tucaković svoju priču iz popravnog doma. Kao klinac, kad sam bio dobar, davali su mi dozvolu da idem kući, a ukoliko nisam, ostajao sam u domu. Ta ‘Nedelja’ govori o meni samom, kada nisam dobio dozvolu da izađem, a Marina je za deset minuta napisala refren”, otkrio je Džej u jednoj emisiji.

“Nedelja i svi ste tu, sve podseća na sreću. Nedelja, a više vas ja zagrliti neću. Nedelja i svi ste tu, a mene s vama nema, daleko negde sad na put bez povratka vaš sin se sada sprema”, glasi refren čuvene pesme.

Još jedna Džejova pesma ima veliku pozadinu.

Jedna od čuvenih balada je i “Uspeo sam u životu”, koja iza sebe krije emotivnu i istinitu priču. Džej ju je otpevao devedesetih godina, a napisao ju je Dorćolac Iso Lero Džamba dok je bio u zatvoru. Džamba je bio “žestoki momak” koga su 23. septembra 1992. godine u kockarnici na šestom spratu Beograđanke pretukli radnici obezbeđenja, posle čega ga niko nikada nije video.