U Republici Srpskoj u naredna tri dana očekuje se promjenljivo, svježije vrijeme i kiša, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Kiša se sutra očekuje na jugu i istoku, a u ostalim predjelima u prvom dijelu dana biće oblačno, a pslije podne toplije uz postepeno razvedravanje i više sunčanih perioda.

Minimalna temperatura vazduha od pet do 11, a maksimalna od 15 na jugu i jugoistoku do 23 stepena Celzijusova na sjeveru, dok će u višim predjelima biti do devet stepeni.

Prvi dio srijede, 4. maja, biće topliji sa sunčanim periodima i malom do umjerenom oblačnošću. Poslije podne u južnim predjelima i ponegdje na zapadu postojaće uslovi za prolaznu kišu ili pljuskove. Do večeri padavine će prestati, a oblačnost će se zadržati.

Minimalna temperatura vazduha od sedam do 12, a maksimalna od 18 do 24, te u višim predjelima od 13 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 5. maja, biće toplije i sunčano uz dnevni razvoj oblaka. Tokom popodneva mogući su kratkotrajni pljuskovi ponegdje na jugoistoku i jugozapadu, uglavnom u višim predjelima.

Minimalna temperatura vazduha od osam do 13, u višim predjelima od četiri, a maksimalna od 22 do 26, u višim predjelima od 15 stepeni Celzijusovih. 

SRNA