Tradicionalni turnir u malom fudbalu “Prijedor 2022”, čiji je organizator Javna ustanova dvorana “Mladost”, a na kojem učestvuje više od 50 ekipa, počeo je juče.

Namjera nam je vratiti mali fudbal u Prijedor poručuju iz Organizacionog odbora, te pozivaju navijače da isprate ovaj turnir u što većem broju.

“Prvenstveno smo zamislili da turnir bude za seniore i veterane, međutim odlučili smo da i za mlađe kategorije organizujemo turnir, a on će se igrati vikendom. Dosad imamo preko 50 ekipa učesnika, s tim da prijave za omladinske kategorije traju do 5. januara”, rekao je Nenad Mejakić, predsjednik Organizacionog odbora.

“Nakon nekoliko godina pauze, ovaj turnir se vratio u Sportsku dvoranu i u Prijedor. Nadam se da je ovo simboličan početak godine u kojoj će Grad Prijedor izvršiti brojna ulaganja u infrastrukturu u oblasti sporta. To bi trebalo brzo da se vidi po ulaganjima u dvoranu i stadion”, rekao je zamjenik gradonačelnika Prijedora  Žarko Kovačević na otvaranju Turnira.

Ukupan nagradni fond turnira iznosi 10.000 KM. Pobjednik će osvojiti 5.000, drugoplasirani 2.000, a trećeplasirani 1.000 KM. Ulaznica košta 2 KM, a svake večeri izvlačiće se tombola i biti nagrađeno troje najsretnijih dobitnika.

Finalne utakmice igraju se 23. januara.

Generalni pokrovitelj turnira je Grad Prijedor.