NaslovnicaNovostiRudar Prijedor u derbiju kola dočekuje Leotar

Rudar Prijedor u derbiju kola dočekuje Leotar

Derbi 22. kola m:tel Prve lige RS, odigraće se u subotu, 10. aprila, u 15:30 časova, na Gradskom stadionu u Prijedoru, gdje će domaćin Rudar-Prijedor dočekati ekipu Leotara iz Trebinja. Tim povodom, danas su Prijedorčani održali konferenciju za medije, na kojoj su govorili Marko Tešić, pomoćni trener žuto-plavih, i Demir Jakupović, igrač sutrašnjeg domaćina.

Tešić je izjavio da, nakon ‘paklenog’ rasporeda, u kojem su Rudari odigrali tri utakmice u šest dana, ekipa je uspijela da se u ovoj sedmici osviježi i dodao: “Očekuje nas derbi kola protiv ekipe Leotara koja je u prethodnom periodu ostvarila  dobre rezultate. Imamo osam bodova prednosti i svakako očekujemo dobru predstavu naših momaka, i pobjedu, kojom bismo ostvarili još veću bodovnu prednost nad sutrašnjim rivalom.”

Na pitanje o neefikasnosti Rudara sa bijele tačke, pomoćni trener je rekao: “Čitavu sezonu, od prvog kola, nas prati taj peh da slabo realizujemo udarce sa bijele tačke. Sigurno je da bismo danas možda bili u igri u kupovima da smo bili efikasniji, i da bismo imali još veću bodovnu prednost u prvenstvu. Trenirali smo izvođenje jedanaesteraca, i nadamo se da ćemo u nastavku sezone popraviti taj segment igre.”

Što se tiče igračkog kadra, zamjenik šefa je rekao da se Matović vratio u puni trenažni proces. Ubrzo se očekuje povratak Danilovića i Milićevića. Takođe, golman Topolović je nakon doživljene saobraćajne nesreće zadobio lakše povrede koje ne bi trebale da utiču na njegovu spremnost već za narednu subotu.

Demir Jakupović takođe očekuje pobjedu sutra: “Pred derbi sa Leotarom imamo zalihu od 8 bodova prednosti, i ući ćemo u meč bez pritiska. Svakako ćemo pružiti svoj maksimum da bismo ostvarili pobjedu i još više pobjegli konkurentima, što bi nam uveliko olakšalo nastavak prvenstva i dodatno nas približilo plasmanu u Premijer ligu BIH.”

Izvor: Rudar Prijedor

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

POVEZANI ČLANCI

Popularno