U Prijedoru je večeras promosivan novi roman “Sazvežđe svitaca” autora Mirjane Bobić Mojsilović u okviru obilježavanja Dana i krsne slave, 24. maja – Svetih apostola Đirila i Metodija.
“Roman koji sam pisala četiri godine ugledao je svetlost dana i vrlo sam srećna, a vidim da su i moji čitaoci srećni”, rekla je Bobić Mojsilović.

Ona je istakla da čovjek kada piše, inspiraciju, uglavnom, nalazi u autobiografiji jer smatra da čovjek ne može da piše izvan sebe samog.

“Ovo je roman o usamljenosti, o epidemiji usamljenosti koja je jedna od dve najveće bolesti savremene civilizacije. Prva je egoizam, patološki, a druga usamljenost i svako ko je shvatio gde greši i ko se usudio da iskreno pogleda u svoje srce i nebo, ima šansu da se spasi”, rekla je Bobić Mojsilović.

Direktor Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” Gordana Vila istakla je da je večerašnja promocija bila kruna ovogodišnjih dešavanja povodom krsne slave i dana biblioteke.

“Riječ je o promociji jednog izuzetnog romana za koji kažu da je najbolji do sada koji je napisala Bobić Mojsilović. Čitaonica je bila prepuna svih koji su željeli da čuju ovu književnicu”, istakla je Vila.

Vila je za sutra najavila otvaranje bibliotečkog kutka na pedijatrijskom odjeljenju Bolnice “Dr Mladen Stojanović” kada će biti doniran veliki broj slikovnica i knjiga da bi djeci bolnički dani bili mnogo lakši.

“Na dan krsne slave biblioteke, 24. maja, učlanjenje u ovu ustanovu biće besplatno, a biće dodijeljene i pohvale najaktivnijim čitaocima Narodne biblioteke `Ćirilo i Metodije` i posjetiocima Gradske čitaonice u 2022. godini”, rekla je Vila.