Član Teniskog kluba “Doboj” Andrej Nedić osvojio je svoj prvi profesionalni turnir u seniorskoj konkurenciji pošto je danas u finalu ITF fjučersa u Prijedoru pobijedio Ukrajinca Vječeslava Bjeljinskog sa 2:1, po setovima 6:4, 2:6, 6:1.
Za ovu pobjedu Andrej je osvojio 15 ATP bodova i od sutra će, kako očekuje, biti oko 900. mjesta na ATP listi, što je bio njegov cilj u ovoj sezoni.

“Želim da igram što manje kvaliFikacija jer me one dosta potroše. Sada ću na mnogim turnirma igrati u glavnom kosturu IInadam se da će mi to donijeti mnogo novih bodova”, rekao je Nedić, koji će od sutra imati 21 bod na ATP listi.

Andrej je u glavni kostur fjučersa u Prijedoru došao kroz kvalifikacije, a onda je odigrao sjajne mečeve.

U četvrtfinalu je pobijedio češkog igrača Petra Brunclika 759. igrača svijeta sa 2:1, a onda je fantastičnom partijom u polufinalnom meču bio bolji od Stefana Popovića 651. igrača na ATP listi rezultatom 2:0, po setovima 6:0, 6:1.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović čestitao je Nediću osvajanje prve titule u seniorskom tenisu koja će, kako se nada, biti veliki motiv za sve tenisere iz Republike Srpske.

“Nadam se da će ova titula za Andreja biti samo odskočna daska za sve izazove koji ga očekuju u karijeri profesionalnog tenisera. Ovo je veliki dan i za Teniski savez Republike Srpske jer će dobiti igrača koji će biti plasiran oko 900. mjesta tako da ćemo i u budućnosti učini sve da pružimo podršku našim najboljim teniserima”, naveo je Milinović.

On je čestitao i Teniskom klubu “Dr Mladen Stojanović” iz Prijedora na još jednom sjajno organizovanom turniru.

SRNA