U Republici Srpskoj sutra će biti dan žalosti zbog tragedije u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu u kojoj je ubijeno osmoro učenika i radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i nastavnik su ranjeni, odlučila je danas Vlada Republike Srpske na vanrednoj sjednici u Banjaluci.

Premijer Srpske Radovan Višković istakao je da su zaduženi ministarstva prosvjete i kulture i unutrašnjih poslova da pripreme informaciju o stanju maloljetničke delinkvencije u Srpskoj.

“Nažalost, u posljednjim godinama imamo pogoršanje stanja kada je riječ o maloljetničkoj delinkvenciji. Policija će pojačano dežurati ispred škola u Srpskoj”, rekao je Višković na konferenciji za novinare nakon vanredne sjednice Vlade Srpske.

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Repbulike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić i srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

U pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu juče je ubijeno osmoro učenika i radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i nastavnik su ranjeni. Policija je uhapsila učenika čiji su inicijali K.K. koji je počinio zločin.

SRNA