Film – Mavka: Čuvarica šume

Termin – od 27.04. do 03.05. u  19.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 90 minuta

Žanr – animirani

Originalni naziv filma – Mavka: The Forest Song

Uloge – sinhronizovan

Režija – Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban

Ovo je priča o Mavki, čuvarici šume. Oduvijek su ukajinske šume skrivale mnoge tajne i nedokučive misterije. Te su šume dom čudesnih mitskih bića koja žive među drvećem, vjerno čuvajući svoje sveto kraljevstvo. Mavka je duša šume i njena je primarna misija da zaštiti šumu i njeno sveto srce – sam izvor života, od bilo kakve agresije ili napada uključujući I one od strane ljudi.

Lukas je skromni seoski dječak, koji jako voli muziku i svoj talenat pretače u sviranje drvene frule i sanja o tome da svoj cijeli život posveti toj svojoj strasti. Mavka i Lukas se upoznaju i zaljubljuju, hoće li to moći ujediniti dva njihova svijeta protiv zla.

Film – Renfild

Termin – od 27.04. do 03.05. u  21.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 93 minuta

Žanr – horor, komedija

Originalni naziv filma – Renfield

Uloge – Nicholas Hoult, Nicolas Cage, Awkwafina, Ben Schwartz,

Režija – Chris McKay

Zlo ne obuhvata vječnost bez male pomoći.

U ovoj modernoj priči o čudovištima o Drakulinom odanom slugi, Nicholas Hoult igra Renfielda, namučenog pomoćnika Drakule, najnarcisoidnijeg šefa u istoriji. Renfield je primoran da obezbjedi plijen svom gospodaru i odgovori na svaki njegov izazov, koliko god ga to ponižavalo. Ali sada, nakon vijekova poslušnosti, Renfield je spreman da otkrije da li postoji život izvan sjenke Princa tame. Kad bi samo mogao da smisli kako da okonča svoju zavisnost.