Trijumfom Elene Torbica, članice Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović” Prijedor završeno je Prvenstvo Berna za juniorke do 16 godina. Prijedorska teniserka je osvojila prvo mjesto u uzbudljivom finalu.

– Nakon predhodnih susreta igrala sam finale sa puno preokreta. Domaća teniserka J. Rey rezultatom 6:1 dobila je prvi set. U drugom setu sam bila bolja rezultatom 6:4. U odlučujućem setu, superiornom igrom, protivnicu sam deklasirala i izborila rezultati 10:3. Bila sam presrećna i radost trijumfa podjelila sa trenerom Nebojšom Radetićem i ocem Zoranom – kaže za naš portal Elena Torbica.

Teniska nada Bosne i Hercegovine Torbica učestvovala je na sedmodnevnom usavršavanju na poznatoj Tenis akademiji “Michel Kratochwil”. Tu se usavršavaju teniske nade svijeta.
– Za mene je ovo bila veoma uzbudljiva i poučna sedmica na ovaj poznatoj akademiji. To će mi mnogo značiti za napredovanje u mojoj karijeri – naglašava Torbica i dodaje da na ovu akademiju, gdje se usavršavaju i stiču iskustva, stižu najbolji.

– Sedmodnevni boravak nam je poslužio za usavršavanje, sticanje iskustva. Planiramo u junu odlazak na istu akademiju. Očekuje nas i učešće na nekoliko turnira u Švajcarskoj. Prije toga Torbica će učestvovati na takmičenjima iz kalendara Tenis saveza Republike Srpske – ističe trener Nebojša Radetić.
Elena Torbica tekuću sportsku godinu počela je uspješno. Na zimskom dvoranskom prvenstvu BiH, U 16, održanom u Sarajevu, osvojila je treće mjesto.

infoprijedor.com