U Prijedoru je danas održan sastanak subjekata u oblasti bezbjednosti saobraćaja na kojem je ocijenjeno da je ostvarena dobra saradnja u zajedničkim aktivnostima na području prijedorske regije i najavljeno da će biti uloženi napori kako bi ovakav vid saradnje bio očuvan i unaprijeđen.
Teme sastanka u prijedorskoj Policijskoj upravi bile su dosadašnje preventivne aktivnosti, realizovane kampanje i ostvareni rezultati kada je riječ o bezbjednosnoj problematici i planiranju nastavka zajedničkog djelovanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, saopšteno je iz ove uprave.

Sastanku su prisustvovali rukovodici Policijske uprave Prijedor, predstavnici Auto-moto saveza Republike Srpske i auto-moto društava Prijedor, Novi Grad, Kostajnica i Kozarska Dubica, te predstavnici Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Prijedora i Agencije za upravljanje oduzetom imovinom Republike Srpske.

Osmišljen je način informisanja građana, odnosno učesnika u saobraćaju, o svim preventivnim i represivnim aktivnostima koje se preduzimaju s ciljem postizanja višeg nivoa bezbjednosti, kao i uslugama koje pruža Auto-moto savez, a koje građani mogu dobiti pozivom na broj 1285.

Na sastanku je bilo riječi i o načinu upravljanja privremeno oduzetom imovinom, sa posebnim akcentom na putnička motorna vozila, njihov prevoz, skladištenje i raspolaganje.

SRNA