Na svečanoj skupštini biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine u Gradišci najuspješnijim su dodjeljujena priznanja. Počasno mjesto imali su Prijedorčani Siniša Lukić i Filip Tubin.
Lukić je dobio pehar za osvojeno državno prvenstvo u XCO disciplini (brdski biciklizam olimpijski kružni) u kategoriji mlađih seniora (do 23 godine).
Lukić je dobio priznanje i pehar za osvojeni generalni plasman Premijer lige Bosne i Hercegovine u brdskom biciklizmu u kategoriji seniora.
Mlada nada BK Kozara-Prijedor Filip Tubin dobio je priznanje i pehar za osvojeno državno prvenstvo u XCO disciplini kategorije mlađih kadeta.

Ovom svečanosti obilježen je završetak takmičarske sezone za 2022.godinu.
BK “Challenge” iz Gradiške je ukupni pobjednik XC Premijer lige u konkurenciji seniora.

Lukić je, upkos teškoj povredi, dvostruki državni prvak u disciplini XCO i XCM. O jako turbulentnoj godini na isteku kaže.
– Za mene, ali i sve one koji su bili uz mene, najteža godina i sezona iz koje izlazim mnogo jači. Početkom godine doživio sam tešku saobraćajnu nezgodu, a nakon operacije čekao me dug i naporan put do potpunog oporavka i vraćanju normalnom životu.
Porodica i prijatelji širom države, ali i svijeta su mi konstantno pružali nesebičnu podršku tokom cijele godine. Sve to ne bi bilo moguće bez stručnog tima doktora koji je bio 24 sata uz mene, bez fizioterapeuta koji me vratio na noge, bez podrške kluba BK Kozara i sponzora te nesebične podrške grada i gradonačelnika Slobodana Javora. Još jednom hvala svima. U novu sezonu potpuno oporavljen i spreman za još više – kaže nadasve skromni Lukić.
Podsjetimo da je Lukić na izboru sportistite Prijedora za 2021.godinu bio treći.

infoprijedor.com