Direktor turnira “Srbija open” Đorđe Đoković izjavio je da će turnir privremeno biti preseljen u Banjaluku da bi teniski centar “Novak” u Beogradu mogao biti unaprijeđen s ciljem ispunjavanja neophodnih uslova za apliciranje za licencu i eventualno domaćinstvo ATP turnira iz serije 500.
Turnir će biti održan u aprilu 2023. godine, a premeštaj iz Beograda je unaprijed dogovoren sa ATP turom koji je prihvatio Banjaluku kao opciju jer je ovaj grad domaćin čelendžera već 20 godina, saopštio je organizator “Srbija open” turnira.

Đoković je rekao da je Banjaluka bila njihov izbor jer je napravljen izvanredan teniski centar sa devet terena, od kojih će tri imati tribine.

“Znam da je interesovanje publike ogromno, svi žele uživo da vide vrhunske tenisere. Zato mislim da će turnir u Banjaluci biti čak i posećeniji od Beograda ove godine, koji je srušio rekord u posećenosti od 49.000 prodatih karata”, rekao je Đoković.

On je podsjetio da je u Banjaluci trebalo da se odigra i turnir u okviru “Adria tura”, zbog čega je i podignut teniski kompleks u ovom gradu.

“Bili su spremni da dočekaju i nas i ATP u tom trenutku kako bi ugostili najbolje tenisere sveta. Tada se stvari, nažalost, nisu poklopile, ali smo želeli da im se ovim odužimo i zahvalimo i smatramo da Banjaluka apsolutno zaslužuje da bude domaćin ATP turnira u 2023. godini”, dodao je Đoković.

On je potvrdio da će na turniru “Srbija open” igrati i Novak Đoković.

SRNA