U Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Prijedoru danas je, u okviru akcije “Zaštitimo djecu u saobraćaju” povodom početka školske godine, održan radni sastanak nadležnih sa ciljem zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju.
Na sastanku su učestvovali predstavnici Policijske uprave /PU/ Prijedor, osnovnih i srednjih škola, Auto-moto društva Prijedor i institucija nadležnih za održavanje javnih puteva, saopšteno je danas iz ove uprave.

Problemi sa kojima se susreću osnovne i srednje škole će se zajedničkim aktivnostima svih subjekata, koje su danas definisane, pokušati da otklone.

Dogovorena su predavanja za učenike o temi bezbjednog i pravilnog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju, te pojačano prisustvo policijskih službenika u blizini škola i na pravcima kojim će se kretati veći broj đaka i pojačana kontrola saobraćaja sa akcentom na poštovanje odnosa vozač-pješak i kontrola nepropisnog parkiranja.

Iz Policijske uprave Prijedor apeluju na vozače da brzinu vožnje prilagode potrebama djece na putu, naročito kada se nalaze u blizini školskih ustanova, a roditelje podsjeća na njihovu odgovornost u pogledu bezbjednog kretanja djece u saobraćaju.

SRNA