NaslovnicaNovostiPULS MLADIH - OMLADINSKI SAVJET PRIJEDOR

PULS MLADIH – OMLADINSKI SAVJET PRIJEDOR

Kao pojedinci entuzijasti okupili su se 2005.godine s cijem da poboljšaju položaj mladih u društvu. Danas, nakon 15 godina aktivnog djelovanja, Omladinski savjet PD okuplja veliki broj mladih ljudi. Sve ove godine vodilja im je bila da podstaknu mlade ljude da volontiraju i aktivno učestvuju u stvaranju boljeg života u gradu.

„Jedan od glavnih ciljeva Omladinskog savjeta Prijedor  je unapređenje mogućnosti za aktivno učešće mladih”, ističe predsjednik organizacije Srđan Šobot.

Marina Krneta, predsjednik Upravnog odbora OSP-a , kaže da njihov cilj da se aktivira veliki broj omladinaca i da grad Prijedor pokaže da ima više od 30 mladih, koliko ih je sada aktivno u OSP . “Važno je da se što više mladih aktivira zbog svog ličnog napretka, ali i napretka cijele društvene zajednice.  OSP sprovodi brojne radionice i projekte kroz koje mladi mnogo toga mogu da nauče, ali i da naprave konkretne promjene. Moram naglasiti da trenutno imamo 12 NVO u upravnom odboru i cilj nam je da zajedničkim radom i trudom pokušamo unaprijediti grad Prijedor, gdje bi smo obezbjedili omladini bolje sutra”, dodaje Marina.

“Omladinski savjet Prijedor ima novo rukovodstvo i lanac mladih ljudi koji su spremni za akciju, a imamo i veliki broj projekata u planu. S toga pozivamo mlade ljude da dođu kod nas, da se upoznamo, da razmjenimo ideje i zajedno pokušamo nešto promijeniti u bilo kojoj oblasti, sportu, kulturi, obrazovanju, u vašoj mjesnoj zajednici”, ističe Radovan Đaković, sekretar prijedorskog Omladinskog savjeta.

“Omladinski savjet Prijedor ima svoju kancelariju na Gradskoj tržnici.  Pozivam mlade ljude da nas posjete i da nam se pridruže, a prije svega želim da im poručim da vjeruju u sebe i da će im se kroz aktivizam pokazati da ono što žele mogu ostvariti. Samo im je potrebna jaka volja i snaga”, istakla je Marina.

Više informacija o aktivnostima Omladinskog savjeta Prijedor možete pronaći na njihovoj Facebook stranici  https://www.facebook.com/OSPrijedor/ .

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=hmrLrFRI0P0&t=562s”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments